Alle scholen dicht tot en met 6 april - AMOS Onderwijs

Alle scholen dicht tot en met 6 april

Bericht aan alle ouders namens het bestuur.

Op basis van overleg binnen het BBO (breed bestuurlijk overleg) vandaag is besloten om alle basisscholen in Amsterdam vanaf morgen, maandag 16 maart, drie weken te sluiten voor leerlingen. Waarom en wat dit betekent leest u hieronder.

Onrust leidt tot nieuw beleid kabinet

Nadat donderdag besloten werd dat scholen open konden blijven, is er veel onrust onder ouders en ook teamleden ontstaan. Gemiddeld bleven vrijdag 20% van de leerlingen thuis. Dit weekend riep de Federatie Medische Specialisten op om scholen te sluiten, terwijl RIVM en GGD aangaven dat dit niet nodig is. Het kabinet vergaderde vandaag en inmiddels is duidelijk dat landelijk alle scholen de komende drie weken zullen sluiten.

Scholen gesloten voor leerlingen

Vanaf morgen is de school van uw kind dus voor minimaal drie weken gesloten. Op elke school gaan de leerkrachten met elkaar kijken hoe uw kind de komende tijd toch door kan gaan met leren. Bijvoorbeeld door huiswerk mee te geven of door inlogcodes te verstrekken voor websites waar opdrachten gemaakt kunnen worden. Ook wordt gekeken in hoeverre het mogelijk is via een videostream les te geven.

Als de school voor uw kind besluit dat papieren huiswerk het beste zal werken, dan kunt u dit op dinsdag 17 maart aanstaande op school ophalen. Elke school zal een rooster maken om te zorgen dat er niet teveel ouders tegelijk op school zijn.

Opvang ouders in vitale beroepen

Wij volgen de lijn van het kabinet dat er opvang moet komen voor ouders die bijvoorbeeld bij de politie, brandweer of in de zorg werken. Ouders die in deze zogenaamde vitale beroepen werken, dienen dit voor maandag aanstaande 12.00 uur bij de directie van de school te melden zodat er opvang geregeld kan worden.

Centrale informatiepagina

Het plan hoe onderwijs op afstand wordt vormgegeven kan per school verschillen. Vandaar dat u informatie daarover via uw school ontvangt. Als scholengroep zullen wij alle andere informatie over het coronavirus en hoe we daarmee omgaan publiceren op deze informatiepagina. Hier zal binnenkort ook een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden komen.

Wij begrijpen dat het sluiten van de school veel ongemak kan geven en vragen op kan roepen die met het bovenstaande niet beantwoord zijn. Wij hopen echter op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

 

Namens het bestuur van AMOS,

Lex Polman

Arie van Loon