Zij-instromen in het onderwijs. 

Waar begin je?

Wat goed dat je meer wilt weten over zij-instromen in het onderwijs. Je bent hier op de goede plek! 

Zij-instromen in het onderwijs gaat in stappen. En dat is goed. Zo kun jij ontdekken of werken in het onderwijs bij je past, leer je heel veel bij en krijg je met de tijd steeds meer verantwoordelijkheid. 

We kijken ernaar uit om je beter te leren kennen! 

Stap 1: Ontdekken

Past het onderwijs bij jou en pas jij bij het onderwijs? Dit ontdek je met de Crash Course.

Tijdens de Crash Course loop je met max. 9 andere kandidaten 7 dagen mee in een klas op een van onze scholen.

De Crash Course start met een kennismaking, je observeert in de klas, loopt mee, geeft twee keer les en volgt een training bij de coaches van Het Schoolbureau dat de Crash Course organiseert. Je sluit de Crash Course af met een presentatie. 

Doorloop je de Crash Course positief? Dan ben je klaar voor de volgende stap: het werkervaringstraject (WET).

Stap 2: Ervaren

Tijdens het Werkervaringstraject (WET) loop je in 3 tot 4 maanden stage op een van onze 28 AMOS-scholen.

Je wordt intensief begeleid en volgt een divers programma zodat je een goed beeld krijgt van het vak en direct veel ervaring opdoet.

Gedurende het traject heb je een coach van Het Schoolbureau. Na het traject kun je minimaal 2 dagen per week zelfstandig les geven. 

Heb je het traject positief afgerond en ben je nog steeds enthousiast over het vak? Dan kun je je aanmelden bij een PABO naar keuze. 

Stap 3: Doen!

Heb je het WET succesvol doorlopen? Dan meld je je aan bij een PABO naar keuze en start je als ‘ZIB’: Zij-instroom in beroep.

Naast je studie werk je op een van onze scholen en heb je een arbeidscontract bij AMOS Onderwijs. Je volgt daarbij het inductieprogramma. Dit betekent workshops, masterclasses, intervisiebijeenkomsten en 3 jaar lang begeleiding door een daartoe bevoegde coach. 

In een vaste cyclus voer je gesprekken met jouw directeur of leidinggevende en je werkt samen, spart en stemt af met een aan jou gekoppelde duo of parallel collega. 

Benieuwd of werken in het onderwijs bij jou past?

AMOS Open Scholen Dag

Op donderdag 11 april 2024 openen onze 28 scholen hun deuren voor jou! Van 8:30 tot 14:00 uur kun jij vrijblijvend binnenlopen bij elke AMOS school in Amsterdam.

Proef de sfeer op de school, ontdek de carrière- en ontwikkelmogelijkheden en ga in gesprek met collega's over hoe het is om op de school en bij AMOS Onderwijs te werken.

We ontmoeten je graag, leiden je met plezier rond en beantwoorden al jouw vragen. Zien we je dan?

P.s. je hoeft je niet van te voren aan te melden. 

Vacatures