AMOS (Amsterdamse Oecumenische Scholengroep) heeft 28 basisscholen die onderwijs verzorgen op 32 schoollocaties, verspreid over Amsterdam.

Zo verschillend als de stad is, zo verschillend zijn onze scholen. Maar één ding hebben ze gemeen: ze staan voor goed onderwijs en met hun voeten in de klei. Ons team bestaat uit 780 mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten voor de ontwikkeling van onze kinderen. Zij weten als geen ander hoe je een kind een goede basis meegeeft. Met hun bevlogenheid willen ze elk kind verder brengen. Daarom investeren we zo graag in hen. Want geld en aandacht voor onze teamleden zorgt voor beter onderwijs.

AMOS Onderwijs verzorgt op vier locaties hoogbegaafden-onderwijs onder de noemer AMOS unIQ. Al sinds augustus 2012 op de Poseidon in Amsterdam-Oost en al snel volgde in 2014 De Bonkelaar in Amsterdam-Noord. Vanaf schooljaar 2015-2016 zijn we gestart op de locatie: IKC Frankendael in Amsterdam-Oost. Met ingang van het schooljaar 2020-2021 is daar ook basisschool Schreuder bijgekomen. Er zijn op de locaties verschillende groepen voor hoogbegaafde leerlingen van 6 t/m 11 jaar. De groepen maken gewoon deel uit van de vier scholen. De kinderen krijgen aangepast onderwijs, waar mogelijk wordt samengewerkt en gespeeld met de andere kinderen. 

Met 750 medewerkers en professionele leerkrachten biedt AMOS hoogwaardig onderwijs. De professionaliteit geldt voor heel AMOS: scholen én stafbureau. Scholen, het kloppende hart van AMOS, verdienen de beste leerkrachten en directeuren. Er is een stimulerend personeelsbeleid. Leerkrachten en directies worden uitgedaagd studies te volgen via de AMOS Academie. AMOS heeft goed opgeleide leerkrachten en voor iedere leerling een school die past!