Werkbezoek aan de Timotheusschool vanuit Zuid-Korea -암스테르담 - AMOS Onderwijs

Op woensdag 29 mei arriveerde een groep van 30 Koreanen, gelukkig vergezeld van een Engelstalige tolk, voor een bezoek aan de Timotheusschool. Ze waren die ochtend op Schiphol gearriveerd na een bezoek aan twee scholen en het Ministerie van Onderwijs in Denemarken. Het precieze doel van hun bezoek was uit het mailverkeer (en door de taalbarrière) niet kristalhelder. Het onderwijs in het zuiden van Zuid-Korea heeft te kampen met instroom van diverse nationaliteiten. Het onderwijs is daar ook openbaar. Men was vooral nieuwsgierig naar hoe we in Amsterdam omgaan met de verschillende nationaliteiten, taalproblemen en de verschillende religies.

De groep arriveerde rond het middaguur. Bij binnenkomst checkte de tolk meteen of er foto’s mochten worden gemaakt. De gasten werden verwelkomd met een lunch, waarna ze werden welkom geheten door directeur Johannes de Vlugt. Na zijn openingszinnen volgde een hartelijk applaus en werd er gestart met een tour door de school en het bezoeken van een aantal klassen. De oortjes gingen in en de tolk liep naast Johannes met de microfoon.

Na de rondleiding volgde een presentatie over het onderwijs op de school, waarin specifiek werd ingezoomd op de voor de Koreanen relevante onderwerpen. Het was bij vlagen even puzzelen om elkaar goed te begrijpen; de tolk deed zijn uiterste best om het Engels – Koreaans te vertalen, maar hij leek soms langer aan het woord dan Johannes zelf. Er werden veel vragen gesteld en daarmee werd het een geslaagd werkbezoek. Er werden afsluitend nog wat foto’s geschoten en zo kwam er uit het niets een groot banier tevoorschijn!