Uitblinkers gezocht - AMOS op zoek naar nieuw onderwijstalent - AMOS Onderwijs

Uitblinkers gezocht – AMOS op zoek naar nieuw onderwijstalent

Het zal niemand zijn ontgaan: er is in Amsterdam sprake van een nijpend lerarentekort. Een tekort dat de komende jaren alleen maar toeneemt. Voor AMOS reden om actief én creatief op zoek te gaan naar nieuw onderwijstalent. Naar ambitieuze, gemotiveerde en leergierige nieuwe collega’s die voor Amsterdamse leerlingen het verschil willen maken. We zoeken ze op, nodigen ze uit en gaan met ze in gesprek.

Ontmoetingen op de iPabo en de banenmarkt

“Wij investeren in onze medewerkers. Bij ons krijg je alle kansen voor een uitdagende en boeiende onderwijsloopbaan”. Deze boodschap stond centraal tijdens de presentatie over onze organisatie die twee AMOS-medewerkers eind april op de iPabo gaven aan leraren in opleiding. Een presentatie die niet alleen enthousiast door de aanwezige studenten werd ontvangen, maar die ook direct nieuwe sollicitanten opleverde.

Een dag later vond de eerste – drukbezochte – AMOS-banenmarkt plaats. In de hal van de Timotheusschool konden geïnteresseerde kandidaten op informele wijze kennismaken met medewerkers (en leerlingen!) van AMOS-scholen met vacatures. Onder het genot van een hapje en drankje werd informatie uitgewisseld. De kandidaten waren in de gelegenheid om met meerdere scholen in gesprek te gaan om zich een goed beeld te vormen van interessante vacatures en konden desgewenst ook alvast een cv achterlaten.

Uit reacties blijkt dat de kandidaten het ‘speeddaten’ met de scholen leuk, laagdrempelig en meer ontspannen vonden dan een formeel sollicitatiegesprek. Naast contact leggen met vertegenwoordigers van scholen, werd ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met HRM-medewerkers in gesprek te gaan over onderwerpen zoals traineeships, begeleiding en ontwikkelmogelijkheden. Onderwerpen waarin AMOS het verschil maakt, want zowel startende leerkrachten als zij-instromers en ervaren leerkrachten hebben wij veel te bieden!

Ontwikkeling centraal

Zo kunnen ambitieuze starters zich gedurende twee jaar via een innovatief traineeship ontwikkelen tot allround leerkracht en toegroeien naar een vaste baan op een AMOS-school. Daarbij worden zij niet alleen intensief begeleid door ervaren collega’s, maar kunnen ze ook deelnemen aan intervisie en trainingen van de AMOS Academie. En ook ervaren leerkrachten halen hun hart op bij AMOS. Uitdagende ontwikkelpaden zorgen enerzijds voor verdieping in het vak van leerkracht en anderzijds voor doorgroeimogelijkheden naar nieuwe functies binnen de organisatie.

We verwachten dat onze recente wervingsactiviteiten veel nieuwe enthousiaste talenten voor AMOS opleveren. De directeuren zijn nu volop in gesprek met potentiële medewerkers voor het komende schooljaar. We kijken ernaar uit om nieuwe talentvolle collega’s te mogen verwelkomen!