Pro Rege School uit Amsterdam grote winnaar Nederlandse scholenstrijd voor plasticvrije wateren - AMOS Onderwijs

Pro Rege School uit Amsterdam grote winnaar Nederlandse scholenstrijd voor plasticvrije wateren

 

De leerlingen van groep 8C van de Pro Rege school hebben de afgelopen maanden mee gedaan aan een nationale battle waarbij 23 scholen een bijdrage leverden aan het oplossen van het wereldwijde plastic probleem. De battle bestond uit drie onderdelen.

1. Vis zoveel mogelijk kilo plastic uit de grachten met de klas.

2. Verzamel zoveel mogelijk kilo’s plastic uit je omgeving/school of van thuis.

3. Bedenk een idee met je klas waarmee je school zoveel mogelijk plasticvrij wordt.

De organisatie Plastic Whale Foundation organiseerde deze battle en mbv online lessen en een Instagram account en kregen de leerlingen instructies en bleven ze op de hoogte van de scores van andere scholen. De Pro Rege was vanaf het eerste moment zeer betrokken en gemotiveerd om al deze battles te winnen! Half november werd het harde werken en enthousiasme beloond. Groep 8c kwam als winnaar uit de bus, met overwinningen op alle drie de battles!  Dinsdag 26 november  werd de award uitgereikt en werd er een mega ‘Vissa’ gevierd in de klas met Niek en Sterre (acteurs van het programma Brugklas)!

 

Behalve dat het publiek met meer dan 4.000 (!) stemmen heeft gestemd op het idee van groep 8c, heeft sponsoring ervoor gezorgd dat het idee ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden! Alle leerlingen van AMOS krijgen een duurzame broodtrommel ontworpen door groep 8C van de Pro Rege, om ervoor te zorgen dat niemand meer plastic zakjes gebruikt!

Het mooiste van alles is misschien nog wel dat tientallen kinderen, ouders en leerkrachten bewuster geworden zijn van het plastic probleem en dat er meerdere goede initiatieven inmiddels zijn geopperd! Wij zijn SUPER trots!