Pro Rege School breidt uit met tweede locatie - AMOS Onderwijs

Pro Rege School breidt uit met tweede locatie

Dinsdag 4 december 2018 werd de eerste paal geslagen van een tweede locatie van de Pro Rege School. Meer scholen in Nieuw-West met kinderen die de populatie van de wijk weerspiegelen is hierbij een belangrijk doel. De nieuwe locatie komt aan de Louis Couperusstraat.

De uitbreiding tekent de ambities van AMOS die de kracht van sterke scholen wil verspreiden over meer locaties.

Arie van Loon, bestuurslid van Amos Onderwijs: ”Goed onderwijs voor elk kind in Amsterdam, dat is onze ambitie. De populatie van een school draagt hier, naast goede onderwijsmethoden, een sterk team en een strak georganiseerde zorgstructuur, voor een belangrijk deel aan bij. Diversiteit heeft namelijk een positief effect op de ontwikkeling van alle kinderen op een school. Juist in Amsterdam Nieuw-West, waar een prachtige mix van culturen en nationaliteiten samenleeft, willen we dat elke AMOS school een afspiegeling is van de wijk waarin de school staat.

Een goed voorbeeld van een school die hieraan voldoet is de Pro Rege School aan de Hemsterhuisstraat in Nieuw-West. Hier leren veel verschillende nationaliteiten en culturen met succes met elkaar samen. De school scoort bovendien bovengemiddeld hoog op veiligheid. Vorig jaar gaven leerlingen de school hiervoor een 8,9.

Pascal Riet, Directeur van de Pro Rege School: Op dit moment rijden veel ouders elke ochtend hun eigen wijk uit om hun kind bij ons naar school te brengen. De mix van culturen en de goede sfeer op onze school zijn belangrijke redenen waarom ze voor onze school kiezen. Voor een kind is het echter vaak leuker om in zijn eigen wijk op school te zitten, met kinderen uit zijn eigen straat en buurt. Want juist dat bevordert de integratie en het gevoel van veiligheid in de wijk. Het maakt dat je je nog meer thuis en veilig voelt. Het brengen van diversiteit binnen het onderwijs in Slotermeer is dan ook een van de belangrijkste redenen om op die plek een tweede locatie te starten van de Pro Rege School.

Vandaag werd de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw aan de Louis Couperrusstraat geslagen. De oplevering van het pand is naar verwachting in het voorjaar van 2020. Daar wacht de Pro Rege School echter niet op. Op een steenworp afstand van het nieuwe pand staat het oude schoolgebouw van de Noordmansschool. Op deze plek start de Pro Rege School vanaf september 2019 al als Pro Rege School Noorderhof voor groep 1/2.

Pascal Riet: ”We nemen al het goede van onze huidige locatie mee en vullen dit verder aan. Zo starten we op onze nieuwe locatie bij de kleuters met Engels en maken we nog meer ruimte voor onderzoekend leren.”