‘Heropening’ Onze Amsterdamse School! - AMOS Onderwijs

‘Heropening’ Onze Amsterdamse School!

Vrijdag 4 oktober was het dan eindelijk zo ver, de officiële ‘heropening’ van Onze Amsterdamse School (voorheen de Wereldschool)!

Na drie jaar lang werken is het officieel. Behalve een nieuwe naam, een nieuwe uitstraling ook een nieuwe start voor de leerlingen, leerkrachten en ouders van Onze Amsterdamse School (OAS). Op deze oecumenische school leren de kinderen binnen veilige kaders en grenzen, hoe de wereld om hen heen eruitziet en hoe zij de kennis kunnen toepassen in de praktijk van het dagelijks leven.

Het idee van deze nieuwe soort school is enkele jaren geleden ontstaan en komt van een aantal leerkrachten die de kennis bundelden en meededen aan een wedstrijd die de wethouder van onderwijs uitschreef. Het idee was om een innovatief schoolplan te ontwerpen dat passend voor Amsterdam zou zijn.

Het plan werd gepresenteerd en meegenomen naar de tweede ronde, ‘de incubator’. Hierna werd het gefinetuned en met behulp van het vertrouwen van Amos kon dit plan worden geïmplementeerd op de al bestaande wereldschool in de oude Spaarndammerbuurt en de nieuwe wijk de Houthavens. Na de kleuterbouw, was ook de middenbouw en tot slot de bovenbouw aan de beurt om te werken via het nieuwe concept.

‘Onze Amsterdamse School, nu officieel een oefenplaats voor de echte wereld’, aldus Elize Jong (directeur OAS).