Basisschool De Nautilus nu ook in Oost - AMOS Onderwijs

Basisschool De Nautilus nu ook in Oost

Basisschool De Nautilus is nu ook in Oost gevestigd aan de Soembawastraat 63. Op 13 juli wordt dit met een zomerfeest bekrachtigd. Per 1 januari 2019 zal Smallsteps de kinder- en naschoolse opvang in de school gaan verzorgen.

De Nautilus uit stadsdeel Zuid heeft goede papieren en haalt mooie succesvolle resultaten. Omdat de buurt waar de Nautilus nu al is gevestigd lijkt op de buurt in Oost, is het succesvolle concept ook naar Oost gebracht. Directeur Ella Rietvelt en locatieleider Nicole Streiner zien met veel vertrouwen uit naar de toekomst van de Nautilus Oost. Ella Rietvelt: “Met deze stap kunnen we ons goed focussen in de wijk. Ervaringen uit het verleden kunnen we hier goed toepassen. We werken met een leeftijdsgemengd groepensysteem waarbij oudere en jongere kinderen samen leren en samenwerken. Dat past precies in Oost.”

Succes

Het succes van de Nautilus is dat het onderwijs gebaseerd is op de twee principes: ondernemend en onderzoekend leren. Daarnaast richt het onderwijs zich op thema’s als Wetenschap, natuur en techniek, brede talentontwikkeling en qua identiteit zijn alle kinderen welkom, ongeacht afkomst of religie.

Kinder- en naschoolse opvang

Vanaf 1 januari 2019 zal Smallsteps de kinderopvang en naschoolse opvang gaan verzorgen. Vanuit Smallsteps ligt de focus op de persoonlijke aandacht voor het kind en dat ze uitdagende binnen-en buitenactiviteiten kunnen ondernemen. Rietvelt: “Door het hele pallet te bieden van 0 tot en met 12 jaar kunnen we echt iets bieden in de wijk.”

Kijk voor meer informatie op de website: https://denautilus.net