AMOS-banenmarkt: weer een succes - AMOS Onderwijs

AMOS-banenmarkt: weer een succes

Alweer voor het tweede jaar op rij, heeft er op 5 april en 31 mei een banenmarkt plaatsgevonden De banenmarkt is een ontmoetingsplaats voor alle AMOS scholen en geïnteresseerde (interne) kandidaten. Beide dagen waren een groot succes: totaal hebben we ruim 60 kandidaten mogen ontvangen, deels van AMOS zelf, maar grotendeels van buitenaf. De opzet van de banenmarkt was informeel, in de hal van de Johannesschool waren plekken gecreëerd waar de scholen met vacatures zich konden opstellen om het gesprek aan te gaan met geïnteresseerde kandidaten. Onder het genot van een hapje en een drankje maakten directeuren en andere vertegenwoordigers van de school en potentiele kandidaten kort kennis met elkaar en wisselden over en weer informatie uit. De kandidaten waren in de gelegenheid om met meerdere scholen in gesprek te gaan om zich een goed beeld te vormen van interessante vacatures en konden desgewenst ook alvast een cv achterlaten.
Uit reacties blijkt dat de kandidaten het ‘speeddaten’ met de scholen leuk vonden en veel laagdrempeliger en meer ontspannen dan een formeel sollicitatiegesprek. Ook het enthousiasme vanuit de scholen was weer groot. Naast het contact leggen met vertegenwoordigers van scholen, werd ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met HRM-medewerkers in gesprek te gaan over onderwerpen zoals het zij-instromerstraject, stages of begeleidingsmogelijkheden voor startende leerkrachten.
De meeste geïnteresseerde kandidaten hadden zich via de AMOS-site ingeschreven, maar er kwamen ook mensen spontaan langs, soms samen met een vriend of vriendin “die ook wel even wilde kijken wat AMOS te bieden had”.
We hebben er alle vertrouwen in dat deze activiteiten veel nieuwe enthousiaste talenten voor AMOS gaan opleveren. We zien er naar uit om nieuwe talentvolle medewerkers te mogen verwelkomen!